Prvo kolo: Bayern pregazio HSV-a sa 5:0

Bayern pregazio Spahićev HSVBayern je u odbranu titule u Bundesligi krenuo visokom pobjedom nad HSV-om (5:0).

Bavarci su već na startu pokazali ko je gazda i ko treba da se smatra glavnim favoritom za titulu. HSV  teško je stradao na Allianz Areni iako nije tako izgledalo poslije prvih 45 minuta.

Naime, Bayern je "samo" 1:0 imao na poluvremenu, a vodeći gol postigao je Mehdi Benatia u 27. mnuti. U nastavku još tri gola u mreži Hamburga. Robert Lewandowski je u 53. minuti udvostručio prednost Bayerna, potom je Thomas Muller do kraja postigao dva gola i dokrajčio nemoćne goste, koji bi se i ove sezone mogli boriti za ostanak, barem ako je suditi prema otvaranju sezone.

Konačnih 5:0 postavio je Douglas Costa u 87. minuti susreta.

Pep Guardiola: "U prvom poluvremenu je bilo teško, jer se HSV branio sa šest igrača u defanzivnom redu.Posle poluvremena smo igrali bolje jer smo promijenili pozicije.Moramo da ubrzamo igru, tu smo imali najviše problema. Zadovoljan sam sa debijem Douglasa Coste i Arturo Vidala.Imaju puno kvaliteta i iskustva čime će Bayernu mnogo pomoći.Mnogo sam zadovoljan sa našom igrom."

Robert Lewandowski: "Bila je to prva utakmica i pobjedili smo je.To je najvažnije.Prvo poluvrijeme nije bilo tako dobro.Posle drugog gola bilo nam je jasno da možemo postignuti još golova.Nije bilo lako ali morali smo se strpiti."

Thomas Muller: "Danas je ovo bio odličan uspjeh ekipe.Dokazali smo ponovo da smo i pored uspjeha iz prošlih godina, još uvjek gladni i da ćemo nastaviti sa igrom iako vodimo sa 3:0.Trebamo se držati ovakvog mentaliteta."

Komentariši