Douglas Costa: “Neymar mi je putem Whatsappa čestitao na transferu”

  

Novo pojačanje, Douglas Costa, uspio se dokazati na pripremnim utakmicama za novu sezonu, gdje je bio jedan od najboljih igrača Bayerna.Brazilac je stigao u Minhenu početkom jula a za  njegov prelazak, Bavarci su platili 30 miliona eura odštete.U novom izdanju lista "Sport Bild", 24-godišnji brazilac je ispričao svoje prve utiske o Minhenu te kako je prvu čestitku dobio od Neymara.

"Bundesliga se itkekao cijeni u Brazilu.Pogotovo posle Svjetskog prvenstva.Neymar mi je putem Whatsappa čestitao na transferu: "Čestitam! Bayern je vrhunski tim, tu je tvoje mjesto.Sretan sam zbog tebe, vidjećemo se u Ligi šampiona."

Costa je dosad odigrao sedam utakmica za reprezentaciju Brazila.Pored toga može da igra u napadu, na oba krila, ali i polušpica.Njegova konkurencija za prvu postavu je ipak jačeg kalibra.Naime, borbu za prvu postavu će voditi sa Arjen Robbenom i Franck Riberyem, koji su tokom posljednjih mjeseci imali velike probleme sa povredama.

"Velika je čast  za mene, što se moje ime uopšte pominje kad su u pitanju ova dva igrača.Zaista još uvjek nisam na njihovom nivou.Ali, ja znam svoje kvalitete i u Bayernu želim da stignem na nivou ova dva igrača", dodao je mladi brazilac.

Iako je tek nekoliko sedmica u Bayernu, njegovi ciljevi su vrlo jasni:

"Nadam se da ćemo osvojiti njemačko prvenstvo.Wolfsburg je velik konkurent , ali i Dortmund će biti jako opasna ekipa."

prevod: eco87

1 komentar

Komentariši