*FC*BAYERN*MÜNCHEN*

DOBRODOŠLI NA BLOG FC BAYERN MÜNCHENA....

01.09.2010.

1.Bundesliga | SportBild: Thomas Müller najbolji sportista 2010

   http://bilder.bild.de/BILD/sport/fotos/FOTO-GALERIEN-R/fussball/bundesliga/vereine/bayern/mueller-thomas/mueller-thomas-karriere/mueller-mit-frau-beim-chio-16998731__MBQF-1282587330,templateId=renderScaled,property=Bild,height=349.jpg
Najbolji strijelac i najbolji mladi igrač svjetskog prvenstva 2010 Thomas Müller, proglašen je i za najboljeg sportistu u izboru časopisa ’Sport Bild".

Na drugom mjestu nalazi se ukrajinski bokser Wladimir Klitschko.Mladi bavarac je zasigurno zaslužio ovaj naslov, s obzirom na osvajanje duple krune sa Bayernom te odličnog svjetskog prvenstva sa Njemačkom reprezentacijom.

Zahvaljujući na nagradi Müller  je naglasio kako je počašćen, ali da čestita kolegama iz drugih sportova koji su bili uz njega nominirani za ovu nagradu.

"Čestitke kolegama, ali nadam se da se Wladimir neće ljutiti zbog mojeg uspjeha", rekao je Müller, dodajući:

"Ubuduće se moram paziti od njega"

Iako je u pitanju velika nagrada, Müllera ipak zanimaju trenutno druge stvari.Naime, pored toga što se seli u novoj kući, Müller također razmišlja o svojoj budućnosti u Bayernu.

"Biće sigurno zanimljivo da pokušam držati onaj ritam iz prošle sezone.Ekipi želim pomoći pa makar igrao u odbrani", kaže Müller, koji je čak jedno vrijeme igrao odbrambenu poziciju za FC Bayern U-14.

"Trener mi se zbog toga nasmijao te je rekao kako je dobro imati još jednu alternativu za odbranu".

preveo:eco87